Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες καλή σχολική χρονιά, κατόπιν του email της Πόλης στην σελίδα του Υπουργείου του κρατιδίου μας, το οποίο και σας επισυνάπτω,  τις πρώτες ημέρες λειτουργίας της σχολικής μας μονάδας αλλά και την Σύγκλιση Συλλόγων Διδασκόντων που έγιναν στις 18 και 27 Αυγούστου θέλω να σας επισημάνω τα εξής:
1. Τις επόμενες ημέρες θα σας κοινοποιηθεί ο επικαιροποιημένος εσωτερικός κανονισμός της Σχολικής μας μονάδας για το σχ. έτος 2021-2022 και παρακαλώ για την προσεκτική μελέτη του. Με βάση αυτόν θα λειτουργήσουμε και το νέο σχ. έτος και σας παρακαλώ για την εφαρμογή του στα σημεία που σας αφορούν.
2. Ο εσωτερικός κανονισμός θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα μας στην οποία μπορείτε να μπαίνετε και να ενημερώνεστε επίσης. http://www.dimotiko-sxoleio-wuppertal.gr είναι ο σύνδεσμος που μπορείτε να μπαίνετε και να ενημερώνεστε και επίσης φυσικά από το webmail μπορείτε να μου στέλνετε email στο
info@dimotiko-sxoleio-wuppertal.gr όταν το κρίνετε εσείς αναγκαίο ή επιθυμείτε κάποιο έγγραφο από την σχολική μονάδα.
3. Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας είναι απολύτως υγιή ερχόμενα στο σχολείο, παρακαλώ για την ομαλή λειτουργία της σχολικής μονάδας εγκαίρως, διαφορετικά παραμένουν σπίτι κι εφόσον υπάρχουν συμπτώματα αμέσως επισκέπτεστε γιατρό και με ενημερώνετε. Κάθε εβδομάδα γίνονται 2 αυτοδιαγνωστικά τέστ με την επίβλεψη των εκπαιδευτικών και πλέον δε χρειάζεται για παιδιά κάτω των 16 ετών βεβαίωση της σχολικής μονάδας για το αρνητικό τέστ προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν σε δραστηριότητες στην Πόλη, αφού είναι υποχρεωτική η συμμετοχή των μαθητών.
4. Τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα γίνουν οι πρώτες εκπαιδευτικές συναντήσεις με την έναρξη του σχ. έτους, για την ενημέρωση των γονέων στο χώρο του σχολείου τηρουμένων των μέτρων, των τάξεων και είναι απαραίτητη η συμμετοχή σας.
5. Παρακαλώ οι μαθητές να έχουν μαζί τους είδη για την απολύμανσή τους καθώς επίσης και μάσκες προστασίας, επιπλέον της μιας που φοράνε στην τσάντα τους τουλάχιστο 3 ακόμη, προκειμένου σε περίπτωση που καταστρέφεται να έχουν να την αναπληρώσουν. Το σχολείο μας δεν δύναται να διαθέτει αυτό το υλικό και είναι ευθύνη των γονέων.
6. 40 χρόνια από την ίδρυση του Σχολείου γιορτάζουμε φέτος και ο Σύλλογος διδασκόντων θα κάνει δράσεις προκειμένου να το αναδείξει. Επίσης είμαστε σε συνεννόηση με το ΔΣ του Συλλόγου γονέων για κοινές δράσεις.
Παρακαλούμε για την ειλικρινή συνεργασία μας και φέτος. Τα δύσκολα, δυστυχώς, και το νέο σχ. έτος είναι μπροστά μας. Η ασφάλεια των μαθητών και όλων μας είναι σε πρώτη και κύρια προτεραιότητα. Εύχομαι σε όλους μας να μείνουμε ασφαλείς και για οιαδήποτε διευκρίνιση είμαι στη διάθεσή σας.

    Ο Διευθυντής
Δημήτριος Χαραλάμπους